STOŁÓWKA SZKOLNA

Podstawowe informacje

Opłaty, dane do przelewu

Informacje dotyczące opłat za obiady, podamy na początku maja, na stronie szkoły i za pośrednictwem wychowawców.

Opłat należy dokonać z góry do 28 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc,
w którym następuje korzystanie z posiłków, wyjątek stanowią wrzesień
i styczeń, gdzie opłaty wnoszone są do 5 dnia miesiąca. W grudniu nie płacimy za styczeń.

Rozliczenia za odwołane posiłki dokonujemy przy płatności na następny miesiąc.

Stołówka szkolna funkcjonuje na podstawie regulaminu, który znajduje się na stronie internetowej szkoły (http://sp267.waw.pl/stolowka/) i tablicy ogłoszeń w stołówce szkolnej, sporządzonego w/g wydanego zarządzenia:

ZARZĄDZENIE NR 1302/2017 PREZYDENTA MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY
z dnia 3 sierpnia 2017 roku w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki.

e-mail: obiady267@wp.pl

 

e-mail: obiady267@wp.pl 

 

 

 

 

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

opłaty za obiady

 

 

Ceny obiadów nie ulegają zmianie

 

 

 

Koszt posiłków w abonamencie wyliczamy na podstawie wzoru:
4,50 zł cena jednego obiadu x ilość dni w miesiącu.

Obiady wydajemy od 11 września.

 

WNIOSEK O ZWROT NALEŻNOŚCI ZA NIEWYKORZYSTANE OBIADY

 

Koszt miesięczny obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2020/2021 dla klas I-VIII

 

listopad: klasy I-III 22,50 zł       klasy IV-VIII 76,50 zł

styczeń: klasy I -III 45 zł

luty: klasy I – III 90 zł

marzec: klasy I-III 103,50 zł

 

Koszt miesięczny obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2020/2021 dla grupy „0”

styczeń: 133 zł

luty: 140 zł

marzec: 161 zł

 

Wpłaty należy dokonać przelewem na konto bankowe:

36 1030 1508 0000 0005 5098 4059
odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 267, ul. Braci Załuskich 1, 01-773 Warszawa
tytułem: opłata za wyżywienie – imię i nazwisko dziecka (nie rodzica), klasa do której uczęszcza (obecnie).
Wpłat za posiłki rodzeństwa i za każdy miesiąc prosimy dokonywać odrębnie, nie zaokrąglamy kwot.

Informujemy, że po dokonaniu wpłaty dziecko otrzyma abonament obiadowy, na podstawie którego odbiera posiłek. Brak wpłaty w ustalonym terminie będziemy traktować jako rezygnację z posiłków.

 

UWAGA! Każdą nieobecność lub rezygnację korzystania z posiłków należy niezwłocznie zgłosić telefonicznie (22 663-48-49 wew. 14) lub e-mailowo: obiady267@wp.pl w dniu poprzedzającym nieobecność lub do godz. 9.00 w dniu, w którym dziecko będzie nieobecne w celu należytego rozliczenia.


 

ZGŁOSZENIA DZIECKA DO KORZYSTANIA Z Pkarta zgłoszeniaOSIŁKÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

Jadłospis

Tydzień I

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek   

jadłospis 

01. 03 – 05.03

 zupa z soczewicy z ziemniakami (9), kluski leniwe z masełkiem (1,3,7), surówka z marchewki i jabłka z chrzanem (7), kompot z jeżyn zupa kalafiorowa z ziemniakami (7,9), kasza gryczana, pieczeń ze schabu w sosie, surówka wielowarzywna (7), kompot z wiśni zupa ogórkowa z ryżem (7,9), ziemniaki (1), filet z indyka w chrupiącej panierce (1,3), surówka z czerwonej kapusty, kompot z malin zupa jarzynowa z ziemniakami (7,9), makaron spaghetti z sosem mięsnym i serem żółtym (1,3), surówka z ogórków kiszonych, kompot ze śliwek zupa pomidorowa z makaronem (7,9), ziemniaki, kotlet mielony z ryby (1,3,4), brokuły gotowane, woda z cytryną i miodem

 Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień II

poniedziałek

wtorek  

 środa

czwartek

piątek

   jadłospis  

08.03-12.03

zupa kapuśniak z ziemniakami (9), makaron z serem i truskawkami (1,3,7), kompot z jeżyn zupa żurek z ziemniakami (7,9), ziemniaki, kotlet mielony (1,3), marchewka z groszkiem (7), kompot z malin zupa barszcz czerwony z ziemniakami (7,9), kasza bulgur, bitki w sosie, surówka z kapusty kiszonej, kompot ze śliwek zupa kalafiorowa z ziemniakami (7,9), pierogi z mięsem (1,3), surówka z buraków, kompot z truskawek zupa zacierkowa z ziemniakami (9), ziemniaki, filet z ryby w panierce (1,3,4), fasolka szparagowa z masełkiem (7), woda z cytryną i miodem

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

 

Tydzień III

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis

15.03 –

19.03

 

 zupa z soczewicy z ziemniakami (9), kluski leniwe z masełkiem (1,3,7), surówka z marchewki i jabłka (7), kompot z wiśni zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż na sypko, pulpet w sosie pomidorowym, surówka z pora, kompot z malin  zupa pieczarkowa z makaronem (7,9), ziemniaki, panierowany filet z indyka (1,3), mieszanka warzyw gotowana (7), kompot śliwkowy  zupa barszcz ukraiński z ziemniakami (7,9), kasza pęczak, gulasz (1,3), surówka z białej rzodkwi (1,3,7), kompot z owoców mieszanych  zupa pomidorowa z ryżem (1,3,9), ziemniaki, kotlet z jajka (4), surówka z kapusty kiszonej, woda z cytryną i miodem

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień IV

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis

22.03.-26.03.

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień V

poniedziałek

wtorek 

środa 

czwartek 

piątek 

 

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

 

 

GRAMATURA:

zupa 250-400ml

ziemniaki 150-210g
kasze, ryż, makaron 0,40-150g
kluski śląskie, kopytka 0,80-180g
naleśniki, krokiety, pierogi 200-400g
mięso soute 0,60-100g
kotlety mielone 0,60-110g
surówki 0,90-150g
jarzyny 100-150g
napoje 200-250ml

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – zboża zawierające gluten
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy
9 – seler i produkty pochodne
10 – gorczyca i produkty pochodne
11 – nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – dwutlenek siarki
13 – łubin
14 – mięczaki

godlologo singlebip_logo_pomn1_grad

Adres

Szkoła Podstawowa nr 267 im. Juliusza Słowackiego w Warszawie,
ul. Braci Załuskich 1 , 01-773 Warszawa