STOŁÓWKA SZKOLNA

Podstawowe informacje

Opłaty, dane do przelewu

Opłat należy dokonać z góry do 28 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, w którym następuje korzystanie z posiłków, wyjątek stanowią wrzesień i styczeń, gdzie opłaty wnoszone są do 5 dnia miesiąca. W grudniu nie płacimy za styczeń.

Rozliczenia za odwołane posiłki dokonujemy przy płatności na następny miesiąc.

Stołówka szkolna funkcjonuje na podstawie regulaminu, który znajduje się na stronie internetowej szkoły (http://sp267.waw.pl/stolowka/) i tablicy ogłoszeń w stołówce szkolnej, sporządzonego w/g wydanego zarządzenia:

ZARZĄDZENIE NR 1302/2017 PREZYDENTA MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY z dnia 3 sierpnia

2017 roku w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych

w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli

do zwalniania z opłat za posiłki.

e-mail: obiady267@wp.pl

 

e-mail: obiady267@wp.pl 

 

 

 

 

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

opłaty za obiady

 

 

Ceny obiadów nie ulegają zmianie.

Koszt posiłków w abonamencie wyliczamy na podstawie wzoru:
4,50 zł cena jednego obiadu x ilość dni w miesiącu.

Obiady wydajemy od 5 września.

Koszt miesięczny obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2019/2020:
wrzesień – 81,00 zł
październik – 103,50 zł
listopad – 85,50 zł
grudzień – 67,50 zł

Wpłaty należy dokonać przelewem na konto bankowe:

36 1030 1508 0000 0005 5098 4059
odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 267, ul. Braci Załuskich 1, 01-773 Warszawa
tytułem: opłata za wyżywienie – imię i nazwisko dziecka (nie rodzica), klasa do której uczęszcza (obecnie).
Wpłat za posiłki rodzeństwa i za każdy miesiąc prosimy dokonywać odrębnie, nie zaokrąglamy kwot.

Informujemy, że po dokonaniu wpłaty dziecko otrzyma abonament obiadowy, na podstawie którego odbiera posiłek. Brak wpłaty w ustalonym terminie będziemy traktować jako rezygnację z posiłków.

 

UWAGA! Każdą nieobecność lub rezygnację korzystania z posiłków należy niezwłocznie zgłosić telefonicznie (22 663-48-49 wew. 14) lub e-mailowo: obiady267@wp.pl w dniu poprzedzającym nieobecność lub do godz. 9.00 w dniu, w którym dziecko będzie nieobecne w celu należytego rozliczenia.

karta zgłoszenia

 

ZGŁOSZENIA DZIECKA DO KORZYSTANIA Z POSIŁKÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

Jadłospis

Tydzień I

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis
05 – 06 września 2019
zupa kalafiorowa (1,9), makaron z serem i truskawkami, kompot wieloowocowy, owoc zupa fasolowa z makaronem (1,9), ziemniaki, filet z ryby panierowany (1,3,4), sałatka z pomidorów, woda z cytryną i miodem, owoc

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień II

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 
09-13
września
 2019
 zupa krupnik (9), pierogi z serem i polewą jogurtową z owocami (1,3,7), kompot wieloowocowy zupa żurek (7,9), kasza gryczana sypko, gulasz z indyka z warzywam,i, mizeria kompot ze śliwek, owoc zupa jarzynowa (7,9), spaghetti z sosem mięsnym (1,3), surówka z rzodkwi, kompot z truskawek, owoc  zupa ogórkowa  z ryżem (7,9), ziemniaki, kotlet  mielony wołowo-wieprzowy (1,3), marchwka zasmażana, kompot z wiśni, owoc zupa grochowa z kaszą (1,9), ziemniaki, filet z ryby pieczony (4), surówka z białej kapusty, woda z cytrynąi i miodem, owoc

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień III

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 
16 -20 września 2019
 zupa z soczewicy (9),  kluski leniwe (1,3,7), surówka z marchewki i jabłka (7), kompot wieloowocowy  zupa barszcz ukraiński (7,9) kasza bulgur, bitki w sosie, surówka z ogórków kiszonych, kompot ze śliwek, owoc  rosół z makaronem (1,9), ziemniaki, udziec kurczaka pieczony z ziołami, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z wiśni, owoc  zupa pieczarkowa (9), ryż na sypko, pulpet w sosie pomidorowym (1), fasolka szparagowa, kompot z truskawek, owoc  zupa zacierkowa (7,9), ziemniaki, kotlet z jajka (1,3), sałatka z pomidorów, woda z cytryną i miodem, jabłko

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

Tydzień IV

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

23 – 27
września
 2019
 zupa fasolowa (9), naleśniki z serem, jabłkiem duszonym i polewą jogurtową (1,3,7), kompot wieloowocowy  zupa ogórkowa z ryżem (7,9), ziemniaki, kotlet pożarski (1,3), marchewka z groszkiem, kompot z truskawek, owoc zupa barszcz czerwony (7,9), kasza jęczmienna, pieczeń ze schabu w sosie, surówka z białej rzodkwi (7), kompot z wiśni, owoc  zupa krupnik (9), makaron (1,3), gulasz z wołowiny, surówka z kiszonej kapusty, kompot z jabłek, owoc  zupa pomidorowa z makaronem (7,9), ziemniaki, kotlet z ryby (1,3), surówka z białej kapusty, woda z cytryną i miodem, owoc

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

30 września
 2019
zupa grochowa (9), pierogi z serem i polewą jogurtową z owocami (1,3,7), kompot z jabłek

 

 

 

 

 

GRAMATURA:

zupa 250-400ml

ziemniaki 150-210g
kasze, ryż, makaron 0,40-150g
kluski śląskie, kopytka 0,80-180g
naleśniki, krokiety, pierogi 200-400g
mięso soute 0,60-100g
kotlety mielone 0,60-110g
surówki 0,90-150g
jarzyny 100-150g
napoje 200-250ml

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – zboża zawierające gluten
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy
9 – seler i produkty pochodne
10 – gorczyca i produkty pochodne
11 – nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – dwutlenek siarki
13 – łubin
14 – mięczaki

godlologo singlebip_logo_pomn1_grad

Adres

Szkoła Podstawowa nr 267 im. Juliusza Słowackiego w Warszawie,
ul. Braci Załuskich 1 , 01-773 Warszawa