STOŁÓWKA SZKOLNA

Podstawowe informacje

Opłaty, dane do przelewu

Opłat należy dokonać z góry do 28 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc,

w którym następuje korzystanie z posiłków, wyjątek stanowią wrzesień
i styczeń, gdzie opłaty wnoszone są do 5 dnia miesiąca. W grudniu nie płacimy za styczeń.

Rozliczenia za odwołane posiłki dokonujemy przy płatności na następny miesiąc.

Stołówka szkolna funkcjonuje na podstawie regulaminu, który znajduje się na stronie internetowej szkoły (http://sp267.waw.pl/stolowka/) i tablicy ogłoszeń w stołówce szkolnej, sporządzonego w/g wydanego zarządzenia:

ZARZĄDZENIE NR 1302/2017 PREZYDENTA MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY
z dnia 3 sierpnia 2017 roku w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki.

e-mail: obiady267@wp.pl

Bez tytułue-mail: obiady267@wp.pl 

 

 

 

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

 

 

 

 

 

 

Koszt posiłków w abonamencie wyliczamy na podstawie wzoru:
7,00 zł cena jednego obiadu x ilość dni w miesiącu – klasy I – VIII

10,00 zł cena jednego śniadania i jednego obiadu x ilość dni w miesiącu – dla grupy “0”

 

Informujemy że po dokonaniu wpłaty dziecko otrzyma kartę magnetyczną, na podstawie której odbiera posiłek. Karta będzie aktywna przez dany miesiąc za który wpłynęła opłata.

Uwaga! Brak wpłaty w ustalonym terminie będzie traktowany jako rezygnacja z obiadów.

W razie zgubienia karty magnetycznej wydawany jest duplikat- koszt 20,00 zł.

Opłaty za duplikat dokonujemy na konto Rady Rodziców 89 1240 6061 1111 0000 4739 3745            z dopiskiem “opłata za duplikat karty”.

 

WNIOSEK O ZWROT NALEŻNOŚCI ZA NIEWYKORZYSTANE OBIADY

UWAGA!  Wniosek o zwrot należności za niewykorzystane obiady wypełniamy tylko w przypadku całkowitej rezygnacji z obiadów.

 

Koszt miesięczny obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2022/2023 dla klas I-VIII

styczeń:  147,00 zł

luty: 70,00 zł

marzec: 161,00 zł

kwiecień: 112,00 zł

maj: 119,00 zł

czerwiec: 98,00 zł

 

Koszt miesięczny śniadań i obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2022/2023 dla grupy “0”

styczeń:  210,00 zł

luty: 100 zł + 100 zł = 200 zł

marzec: 230,00 zł

kwiecień: 160,00 zł

maj: 170,00 zł

czerwiec: 140,00 zł

 

 KARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA  DO KORZYSTANIA Z POSIŁKÓW

Wpłaty należy dokonać przelewem na konto bankowe:

36 1030 1508 0000 0005 5098 4059
odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 267, ul. Braci Załuskich 1, 01-773 Warszawa
tytułem: opłata za wyżywienie – imię i nazwisko dziecka (nie rodzica), klasa do której uczęszcza (obecnie).
Wpłat za posiłki rodzeństwa i za każdy miesiąc prosimy dokonywać odrębnie, nie zaokrąglamy kwot.

UWAGA! Każdą nieobecność lub rezygnację korzystania z posiłków należy niezwłocznie zgłosić e-mailowo: obiady267@wp.pl w ostateczności telefonicznie (22 663-48-49 wew. 14) w dniu poprzedzającym nieobecność lub do godz. 9.00 w dniu, w którym dziecko będzie nieobecne. Rozliczenia za odwołane posiłki dokonujemy przy płatności na następny miesiąc. 

Jadłospis

Tydzień I

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek   

jadłospis 

27.02 –

03.03

zupa grochowa (9), kluski leniwe z masełkiem (1,3,7), surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym (1,7), kompot z czarnej porzeczki zupa kapuśniak (9), kasza gryczana, klopsik w sosie pieczarkowym (1,3), surówka wielowarzywna (7,9),  kompot z wiśni zupa ogórkowa z ryżem (7,9), ziemniaki,
filet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce (1,3), sałatka z czerwonej kapusty (3), kompot z malin
zupa jarzynowa (7,9), makaron (1), gulasz z wołowiny (7), buraczki zasmażane (1,7), sok owocowy zupa pomidorowa z ryżem (7,9), ziemniaki, kotlet z jajka (1,3), surówka z kiszonej kapusty, woda z cytryną i miodem

 

 

 

Do posiłków podajemy owoce sezonowe.

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień II

poniedziałek

wtorek  

 środa

czwartek

piątek

   jadłospis

06.03-10.03

zupa żurek z białą kiełbasą i jajkiem (3,7,9), ryż z serkiem homogenizowanym i jabłkiem duszonym (1,3,7), kompot z jeżyn rosół z makaronem (1,3), ziemniaki, udko pieczone, surówka z kapusty pekińskiej z ananasem, kompot z malin zupa krupnik (9), makaron spaghetti z sosem napoli i serem żółtym (1,7), brokuły gotowane, sok owocowy zupa barszcz ukraiński (7,9), ryż na sypko, pierś z kurczaka w sosie curry z warzywami (7), mix sałat, kompot śliwkowy zupa pieczarkowa z makaronem (7,9), ziemniaki, filet z miruny w sosie greckim, woda z cytryną i miodem

 

 

 

 

 

Do posiłków podajemy owoce sezonowe.

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

 

Tydzień III

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis

13.03 –

17.03

zupa szczawiowa z jajkiem (9), naleśniki z serem i polewą z owoców (1,3,7), kompot z wiśni zupa grochowa z kaszą (1,3,7), ziemniaki, kotlet mielony (1,3), buraczki zasmażane (1,7), sok owocowy zupa kalafiorowa (7,9), ryż na sypko, gyros z kurczaka, surówka z selera z ananasem, kompot z malin zupa barszcz czerwony (1,3,7,9), kasza jęczmienna, strogonow (1,3), surówka colesław z białej  kapusty (7), kompot z czarnej porzeczki zupa ogórkowa z ryżem (1,3,9), ziemniaki, pieczony filet z miruny w chrupiącej panierce, bukiet warzyw gotowanych, woda z cytryną i miodem

 

 

Do posiłków podajemy owoce sezonowe.

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień IV

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis

20.03-

24.03

 

zupa żurek z jajkiem i białą kiełbasą (3,7,9), makaron z serem i truskawkami (1,3,7), kompot z jeżyn zupa pieczarkowa z makaronem (7,9), ziemniaki, kotlet schabowy (1,3), kapusta duszona z pomidorami (7), sok owocowy zupa barszcz czerwony (7,9), kluski śląskie, gulasz z wołowiny, surówka z pora (1,3,7), kompot z wiśni zupa fasolowa z makaronem (1,3,9), ziemniaki, kotlet mielony (1,3), marchewka zasmażana (1,7), kompot z malin zupa krupnik (9), pierogi ruskie (1,3,7), surówka z buraków, woda z cytryną i miodem

Do posiłków podajemy owoce sezonowe.

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień V

poniedziałek

wtorek 

środa 

czwartek 

piątek 

 jadłospis

27.03 – 31.03

 

 

zupa fasolowa (7,9), naleśniki z serem i polewą z jogurtu naturalnego z owocami (1,3,7), kompot śliwkowy rosół z makaronem (9), ziemniaki, udko pieczone, fasolka szparagowa (1,7), sok owocowy zupa kalafiorowa (9), kopytka (1,3), gulasz z indyka z pomidorami suszonymi, surówka z buraków, kompot z czarnej porzeczki zupa kapuśniak (7,9), kasza gryczana, bitki w sosie (3), surówka z papryki (7), kompot z malin zupa pomidorowa z ryżem (9), ziemniaki, filet z miruny w chrupiącej panierce (1,3,4), surówka z białej kapusty (3), woda z cytryną i miodem

 

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

 

 

GRAMATURA:

zupa 250-400ml

ziemniaki 150-210g
kasze, ryż, makaron 0,40-150g
kluski śląskie, kopytka 0,80-180g
naleśniki, krokiety, pierogi 200-400g
mięso soute 0,60-100g
kotlety mielone 0,60-110g
surówki 0,90-150g
jarzyny 100-150g
napoje 200-250ml

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – zboża zawierające gluten
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy
9 – seler i produkty pochodne
10 – gorczyca i produkty pochodne
11 – nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – dwutlenek siarki
13 – łubin
14 – mięczaki

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

godlologo singlebip_logo_pomn1_grad

Adres

Szkoła Podstawowa nr 267 im. Juliusza Słowackiego w Warszawie,
ul. Braci Załuskich 1 , 01-773 Warszawa