STOŁÓWKA SZKOLNA

Podstawowe informacje

Opłaty, dane do przelewu

Opłat należy dokonać z góry do 28 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, w którym następuje korzystanie z posiłków, wyjątek stanowią wrzesień i styczeń, gdzie opłaty wnoszone są do 5 dnia miesiąca. W grudniu nie płacimy za styczeń.

Rozliczenia za odwołane posiłki dokonujemy przy płatności na następny miesiąc.

Stołówka szkolna funkcjonuje na podstawie regulaminu, który znajduje się na stronie internetowej szkoły (http://sp267.waw.pl/stolowka/) i tablicy ogłoszeń w stołówce szkolnej, sporządzonego w/g wydanego zarządzenia:

ZARZĄDZENIE NR 1302/2017 PREZYDENTA MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY z dnia 3 sierpnia

2017 roku w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych

w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli

do zwalniania z opłat za posiłki.

e-mail: obiady267@wp.pl

 

e-mail: obiady267@wp.pl 

 

 

 

 

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

opłaty za obiady

 

 

Ceny obiadów nie ulegają zmianie.

Koszt posiłków w abonamencie wyliczamy na podstawie wzoru:
4,50 zł cena jednego obiadu x ilość dni w miesiącu.

Obiady wydajemy od 5 września.

Koszt miesięczny obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2019/2020:

styczeń – 85,50 zł

luty  - 45 zł

marzec – 99 zł

kwiecień – 67,50 zł

maj – 90 zł

czerwiec – 76,50 zł

 

Wpłaty należy dokonać przelewem na konto bankowe:

36 1030 1508 0000 0005 5098 4059
odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 267, ul. Braci Załuskich 1, 01-773 Warszawa
tytułem: opłata za wyżywienie – imię i nazwisko dziecka (nie rodzica), klasa do której uczęszcza (obecnie).
Wpłat za posiłki rodzeństwa i za każdy miesiąc prosimy dokonywać odrębnie, nie zaokrąglamy kwot.

Informujemy, że po dokonaniu wpłaty dziecko otrzyma abonament obiadowy, na podstawie którego odbiera posiłek. Brak wpłaty w ustalonym terminie będziemy traktować jako rezygnację z posiłków.

 

UWAGA! Każdą nieobecność lub rezygnację korzystania z posiłków należy niezwłocznie zgłosić telefonicznie (22 663-48-49 wew. 14) lub e-mailowo: obiady267@wp.pl w dniu poprzedzającym nieobecność lub do godz. 9.00 w dniu, w którym dziecko będzie nieobecne w celu należytego rozliczenia.

karta zgłoszenia

 

ZGŁOSZENIA DZIECKA DO KORZYSTANIA Z POSIŁKÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

Jadłospis

Tydzień I

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis
03.02-07.02. 2020
 zupa fasolowa (9), naleśniki z serem i polewą jogurtową (7), kompot wieloowocowy zupa pieczarkowa (1,3,7,9), kasza gryczana na sypko, bitki w sosie, surówka z kiszonej kapusty, kompot z wiśni  zupa jarzynowa (7,9), makaron spaghetti z sosem mięsnym (1,3), surówka z rzodkwi (7), sok tłoczony z owoców, owoc rosół z makaronem, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy (1,3), buraczki zasmażane (7), kompot z truskawek, owoc zupa krupnik (7,9), ryż na sypko, filet z łososia pieczony, surówka z pora (1,7), woda z cytryną i miodem, owoc

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień II

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis
10.02- 14.02 2020
zupa kapuśniak 9), kluski leniwe z masełkiem (1,3,7), surówka z marchewki i jabłka (3,7), kompot wieloowocowy zupa barszcz ukraiński (1,3,7,9), ziemniaki z koperkiem, filet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce (1), surówka z selera, kompot z wiśni, owoc zupa zacierkowa (1,3,7,9), kasza bulgur na sypko, pulpet w sosie pomidorowym, brokuły gotowane (1,7), kompot ze śliwek, owoc zupa żurek z jajkiemi kiełbasą (7,9), pierogi ruskie, surówka z czerwonej kapusty (1,3,4) kompot z malin, owoc zupa pomidorowa, ziemniaki z koperkiem, filet z ryby w panierce, surówka z pora, woda z cytryną i miodem

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień III

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis
17.02 – 21.02
2020
 zupa ogórkowa (9), pierogi z serem i polewą owocową (1,3,7), kompot z wiśni zupa fasolowa (1,3,7,9), ziemniaki z koperkiem, filet z drobiu w panierce (1,3), surówka z buraków (1,7), kompot z malin, owoc zupa szczawiowa, ryż na sypko, leczo warzywno-drobiowe, kompot z truskawek, owoc zupa krupnik (7,9) ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony (1,3) marchewka z groszkiem, kompot z wiśni, owoc zupa barszcz czerwony, ziemniaki z koperkiem, filet z ryby pieczony, surówka z białej kapusty, woda z cytryną i miodem, owoc

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień IV

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 
24.02 – 28.02
2020
 zupa z soczewicy (9), kluski leniwe z masłem, sałatka owocowa, kompot z wiśni  żurek z ziemniakami (7,9), kluski śląskie, gulasz z wołowiny, surówka z kiszonej kapusty, sok tłoczony z owoców, owoc zupa jarzynowa (9), pierogi ruskie, surówka z czerwonej kapusty, kompot z wiśni, owoc barszcz czerwony (7,9), kasza jęczmienna, klopsik wieprzowy w sosie pieczarkowym (1,3), brokuły gotowane, kompot ze śliwek, owoc zupa zacierkowa (1,3,9), ryż na sypko, filet filet z łososia pieczony z ziołami (4), surówka z pora (7), woda z cytryną i miodem, morele suszone

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień V

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

 

 

GRAMATURA:

zupa 250-400ml

ziemniaki 150-210g
kasze, ryż, makaron 0,40-150g
kluski śląskie, kopytka 0,80-180g
naleśniki, krokiety, pierogi 200-400g
mięso soute 0,60-100g
kotlety mielone 0,60-110g
surówki 0,90-150g
jarzyny 100-150g
napoje 200-250ml

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – zboża zawierające gluten
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy
9 – seler i produkty pochodne
10 – gorczyca i produkty pochodne
11 – nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – dwutlenek siarki
13 – łubin
14 – mięczaki

godlologo singlebip_logo_pomn1_grad

Adres

Szkoła Podstawowa nr 267 im. Juliusza Słowackiego w Warszawie,
ul. Braci Załuskich 1 , 01-773 Warszawa