STOŁÓWKA SZKOLNA

Podstawowe informacje

„Proszę jeść, bo wystygnie…”

 

Pani Basia – Kucharka

Opłaty, dane do przelewu

Zgodnie z rozporządzeniem prezydenta miasta nr 2312/2012 z dnia 11 kwietnia 2012 rodzice wnoszą opłatę za żywienie „z góry” w okresach miesięcznych do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, w którym następuje korzystanie z posiłków, wyjątek stanowią miesiące styczeń i wrzesień, gdzie opłaty wnoszone są do 5 dnia miesiąca.

e-mail: obiady267@wp.pl

 

 

 

 

 

 

 

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ SP 267

 

opłaty za obiady

 

 

Ceny obiadów nie ulegają zmianie.

Koszt posiłków w abonamencie wyliczamy na podstawie wzoru:
4,50 zł cena jednego obiadu x ilość dni w miesiącu.

Koszt miesięczny obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2018/2019:
styczeń – 76,50 zł
luty – 67,50 zł
marzec – 94,50 zł

Wpłaty należy dokonać przelewem na konto bankowe:

36 1030 1508 0000 0005 5098 4059
odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 267, ul. Braci Załuskich 1, 01-773 Warszawa
tytułem: opłata za wyżywienie – imię i nazwisko dziecka (nie rodzica), klasa do której uczęszcza (obecnie).
Za każdy miesiąc wpłacamy odrębnie, nie zaokrąglamy kwot.

UWAGA! Każdą nieobecność lub rezygnację korzystania z posiłków należy niezwłocznie zgłosić telefonicznie (22 663-48-49 wew. 14) lub e-mailowo: obiady267@wp.pl w dniu poprzedzającym nieobecność lub do godz. 9.00 w dniu, w którym dziecko będzie nieobecne w celu należytego rozliczenia.

karta zgłoszenia

KARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA DO KORZYSTANIA Z POSIŁKÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

Jadłospis

Tydzień I

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis
03 – 04 stycznia 2019
zupa kapuśniak (9), makaron spagetti z sosem mięsno-warzywnym i tartym żółtym serem (1,3,7), kompot, banan zupa zacierkowa (1,3,9), ziemniaki z koperkiem,ryba po grecku (1,3,4), woda z cytryną i miodem, mandarynka

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

Tydzień II

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 
07-11
stycznia 2019
 zupa fasolowa (9), makaron z serem białym i truskawkami (3,7), kompot z jeżyną zupa ogórkowa z ryżem (7,9), ziemniaki z koperkiem, filet z piersi kurczaka panierowany (1,3), marchewka zasmażana (1,7), kompot ze śliwek, jabłko zupa żurek (7,9), kasza gryczana, gulasz z wieprzowiny, surówka z buraków, kompot z jabłek  zupa pieczarkowa (7,9), ryż na sypko, leczo warzywno-drobiowe, kompot wieloowocowy, banan zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9), ziemniaki z koperkiem, kotlet z jajka (1,3,4), surówka z kiszonej kapusty, woda z cytryną i miodem

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień III

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 
14 -18
stycznia 2019
 zupa z soczewicy (9), naleśniki z serem i polewą jogurtową (1,3,7), kompot wieloowocowy zupa jarzynowa (7,9), kasza bulgur, klopsik w sosie pieczarkowym (1), surówka z białej kapusty, kompot z jabłek  zupa kalafiorowa (7,9), ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy (1,3), buraczki zasmażane, kompot z truskawek, jabłko  zupa krupnik (7,9), makaron (1,3), strogonow,surówka z ogórków kiszonych, kompot z jeżyną zupa barszcz ukraiński (7,9), ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony z ryby (1,3,4), surówka z pora, woda z cytryną i miodem

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

Tydzień IV

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 
21-25
stycznia 2019
 zupa grochowa (9), kluski leniwe z masełkiem, surówka z marchewki i jabłka (7), kompot wieloowocowy rosół z makaronem (1,3,9), ziemniaki z koperkiem, udko pieczone z ziołami, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z wiśni, jogurt zupa barszcz czerwony (7,9), kasza jęczmienna, bitki w jarzynach, fasolka szparagowa z masełkiem, kompot z jeżyną, mandarynka  zupa ogórkowa (7,9),ryż na sypko,pulpet w sosie pomidorowym, surówka z selera, kompot z jabłek zupa zacierkowa (9), ziemniaki z koperkiem, filet z ryby panierowany, surówka z czerwonej kapusty, woda z cytryną i miodem

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

 

 

GRAMATURA:

zupa 250-400ml
ziemniaki 150-210g
kasze, ryż, makaron 0,40-150g
kluski śląskie, kopytka 0,80-180g
naleśniki, krokiety, pierogi 200-400g
mięso soute 0,60-100g
kotlety mielone 0,60-110g
surówki 0,90-150g
jarzyny 100-150g
napoje 200-250ml

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – zboża zawierające gluten
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy
9 – seler i produkty pochodne
10 – gorczyca i produkty pochodne
11 – nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – dwutlenek siarki
13 – łubin
14 – mięczaki

godlologo singlebip_logo_pomn1_grad

Adres

Szkoła Podstawowa nr 267 im. Juliusza Słowackiego w Warszawie,
ul. Braci Załuskich 1 , 01-773 Warszawa