STOŁÓWKA SZKOLNA

Podstawowe informacje

Jadłospis

„Proszę jeść, bo wystygnie…”

 

Pani Basia – Kucharka

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 12.03 – 16.03
zupa fasolowa (9), naleśniki z serem, jogurtem naturalnym i jabłkami prażonymi (7), kompot, ciasteczko owsiane; podwieczorek dla grupy zero: soczek owocowy rosół z makaronem (9), ziemniaki, udziec z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot, mandarynka; podwieczorek dla grupy zero: deser jogurtowy zupa jarzynowa (7,9), makaron spaghetti z sosem mięsnym (1,3), kompot, cripsy jabłkowe; podwieczorek dla grupy zero: baton z ziarnami zupa krupnik (9), ziemniaki, filet z drobiu w chrupiącej panierce (1,3), marchewka zasmażana, kompot, jabłko; podwieczorek dla grupy zero: chrupki kukurydziane zupa pomidorowa z makaronem (7,9), ziemniaki, ryba pieczona w ziołach (4), surówka z pora (4), woda z cytryną i miodem; podwieczorek dla grupy zero: morele suszone

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

Tydzień II

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 19.03 – 23.03
zupa kapuśniak (9), ryż z serem i polewą z owoców (1,3,7), kompot; podwieczorek dla grupy „0”: ciastko zbożowe zupa grochowa (7,9), ziemniaki, kotlet mielony (1,3), buraczki zasmażane, kompot, jabłko; podwieczorek dla grupy „0”: wafle ryżowe zupa kalafiorowa (9), kasza bulgur, strogonow, surówka z ogórków kiszonych (1), sok owocowy; podwieczorek dla grupy „0”: żurawina suszona zupa barszcz czerwony (7,9), makaron (1,3), schab pieczony w sosie, surówka z białej kapusty, kompot; podwieczorek dla grupy „0”: soczek owocowy zupa pieczarkowa (7,9), ziemniaki, kotlet z jajka (1,3), surówka z pora, woda z cytryną i miodem; podwieczorek dla grupy „0”: baton z ziarnami

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

Tydzień III

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 04.04 – 06.04
zupa krupnik(9),makaron spaghetti z sosem mięsnym(1,3), kompot; podwieczorek dla grupy”0″: żurawina suszona zupa barszcz czerwony (7,9), kasza gryczana, schab pieczony w sosie, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy; podwieczorek dla grupy „0”: chrupki kukurydziane zupa pomidorowa (7,9), ziemniaki, kotlet mielony z ryby (1,3,4), surówka z pora, woda z cytryną i miodem; podwieczorek dla grupy „0”: wafle ryżowe

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

Tydzień IV

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis  

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

GRAMATURA:

zupa 250-400ml
ziemniaki 150-210g
kasze, ryż, makaron 0,40-150g
kluski śląskie, kopytka 0,80-180g
naleśniki, krokiety, pierogi 200-400g
mięso soute 0,60-100g
kotlety mielone 0,60-110g
surówki 0,90-150g
jarzyny 100-150g
napoje 200-250ml

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – zboża zawierające gluten
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy
9 – seler i produkty pochodne
10 – gorczyca i produkty pochodne
11 – nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – dwutlenek siarki
13 – łubin
14 – mięczaki

opłaty, dane do przelewu

Zgodnie z rozporządzeniem prezydenta miasta nr 2312/2012 z dnia 11 kwietnia 2012 rodzice wnoszą opłatę za żywienie „z góry” w okresach miesięcznych do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, w którym następuje korzystanie z posiłków, wyjątek stanowią miesiące styczeń i wrzesień, gdzie opłaty wnoszone są do 5 dnia miesiąca.

e-mail: obiady267@wp.pl

 

 

 

 

 

 

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ SP 267

 

opłaty za obiady

 

 

Ceny obiadów nie ulegają zmianie.

Koszt posiłków w abonamencie wyliczamy na podstawie wzoru:
4,50 zł cena jednego obiadu x ilość dni w miesiącu.

Koszt miesięczny obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2017/2018:
wrzesień – 81,00 zł
październik – 99,00 zł
listopad – 94,50 zł
grudzień – 72,00 zł
styczeń – 49,50 zł
luty – 90,00 zł
marzec – 90,00 zł
kwiecień – 81,00 zł
Prosimy nie wnosić opłat za posiłki za maj oraz czerwiec. 

Wpłaty należy dokonać przelewem na konto bankowe:
36 1030 1508 0000 0005 5098 4059
odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 267, ul. Braci Załuskich 1, 01-773 Warszawa
tytułem: opłata za wyżywienie – imię i nazwisko dziecka (nie rodzica), klasa do której uczęszcza (obecnie).
Za każdy miesiąc wpłacamy odrębnie, nie zaokrąglamy kwot.

UWAGA! Każdą nieobecność lub rezygnację korzystania z posiłków należy niezwłocznie zgłosić telefonicznie (22 663-48-49 wew. 14) lub e-mailowo: obiady267@wp.pl w dniu poprzedzającym nieobecność lub do godz. 9.00 w dniu, w którym dziecko będzie nieobecne w celu należytego rozliczenia.

karta zgłoszeniaKARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA DO KORZYSTANIA Z POSIŁKÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

godlologo singlebip_logo_pomn1_grad

Adres

Szkoła Podstawowa nr 267 im. Juliusza Słowackiego w Warszawie,
ul. Braci Załuskich 1 , 01-773 Warszawa