UWAGA !!!
Szanowni Państwo
Prosimy dokonywać wpłat za wykorzystane obiady w listopadzie.
Opłat należy dokonać z góry do 28 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc,
w którym następuje korzystanie z posiłków, wyjątek stanowią wrzesień
i styczeń, gdzie opłaty wnoszone są do 5 dnia miesiąca. W grudniu nie płacimy za styczeń.
Rozliczenia za odwołane posiłki dokonujemy przy płatności na następny miesiąc.
Stołówka szkolna funkcjonuje na podstawie regulaminu, który znajduje się na stronie internetowej szkoły (http://sp267.waw.pl/stolowka/) i tablicy ogłoszeń w stołówce szkolnej, sporządzonego w/g wydanego zarządzenia:
ZARZĄDZENIE NR 1302/2017 PREZYDENTA MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY
z dnia 3 sierpnia 2017 roku w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki.
e-mail: obiady267@wp.pl
e-mail: obiady267@wp.pl
Ceny obiadów nie ulegają zmianie
Koszt posiłków w abonamencie wyliczamy na podstawie wzoru:
4,50 zł cena jednego obiadu x ilość dni w miesiącu.
Obiady wydajemy od 11 września.
Informujemy, że nadpłata, która powstała niewykorzystana w marcu zostaje przeniesiona na poczet obiadów we wrześniu. Rozliczenie będzie można sprawdzić w dzienniku elektronicznym lub mailowo obiady267@wp.pl.
WNIOSEK O ZWROT NALEŻNOŚCI ZA NIEWYKORZYSTANE OBIADY
listopad: klasy I-III 22,50 zł klasy IV-VIII 76,50 zł
styczeń: klasy I -III 45 zł
luty: klasy I – III 90 zł
styczeń: 133 zł
luty: 140 zł
36 1030 1508 0000 0005 5098 4059
odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 267, ul. Braci Załuskich 1, 01-773 Warszawa
tytułem: opłata za wyżywienie – imię i nazwisko dziecka (nie rodzica), klasa do której uczęszcza (obecnie).
Wpłat za posiłki rodzeństwa i za każdy miesiąc prosimy dokonywać odrębnie, nie zaokrąglamy kwot.
Informujemy, że po dokonaniu wpłaty dziecko otrzyma abonament obiadowy, na podstawie którego odbiera posiłek. Brak wpłaty w ustalonym terminie będziemy traktować jako rezygnację z posiłków.
UWAGA! Każdą nieobecność lub rezygnację korzystania z posiłków należy niezwłocznie zgłosić telefonicznie (22 663-48-49 wew. 14) lub e-mailowo: obiady267@wp.pl w dniu poprzedzającym nieobecność lub do godz. 9.00 w dniu, w którym dziecko będzie nieobecne w celu należytego rozliczenia.
Tydzień I
→ |
poniedziałek |
wtorek |
środa |
czwartek |
piątek |
jadłospis18.01 – 22.01 |
zupa krupnik (9), makaron z serem i truskawkami (7), kompot wieloowocowy | zupa barszcz ukraiński (7,9), ziemniaki, kotlet mielony wołowo- wieprzowy (1), surówka z kiszonych ogórków | zupa pieczarkowa z makaronem (7,9), ziemniaki, udko pieczone, brokuły, kompot z truskawek | zupa z soczewicy (9), kasza gryczana, bitki w sosie (1,3), surówka z buraków, kompot ze śliwek | zupa pomidorowa z ryżem (7,9), ziemniaki, filet z dorsza panierowany (3,4), surówka z białej kapusty, woda z cytryną i miodem |
Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.
Tydzień II
poniedziałek |
wtorek |
środa |
czwartek |
piątek |
|
jadłospis25.01-29.01 |
zupa fasolowa (9), pierogi z serem i polewą z owoców w kisielu (1,3,7), kompot z wiśni | zupa barszcz czerwony (7,9), kopytka, klopsiki w sosie pieczarkowym (1,3), surówka z pora, kompot z truskawek | zupa żurek (7,9), ziemniaki, kotlet schabowy (1,3), marchewka z groszkiem (7), kompot ze śliwek | zupa ogórkowa (7,9), kasza jęczmienna, gulasz, surówka wielowarzywna, sok ze świeżych owoców | zupa zacierkowa (1,3,7,9), ziemniaki, kotlet z jajka, surówka z kiszonej kapusty, woda z cytryną i miodem |
Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.
Tydzień III
→ |
poniedziałek |
wtorek |
środa |
czwartek |
piątek |
jadłospis
|
Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.
Tydzień IV
→ |
poniedziałek |
wtorek |
środa |
czwartek |
piątek |
jadłospis |
Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.
Tydzień V
→ |
poniedziałek |
wtorek |
środa |
czwartek |
piątek |
Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.
GRAMATURA:
zupa 250-400ml
ziemniaki 150-210g
kasze, ryż, makaron 0,40-150g
kluski śląskie, kopytka 0,80-180g
naleśniki, krokiety, pierogi 200-400g
mięso soute 0,60-100g
kotlety mielone 0,60-110g
surówki 0,90-150g
jarzyny 100-150g
napoje 200-250ml
OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – zboża zawierające gluten
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy
9 – seler i produkty pochodne
10 – gorczyca i produkty pochodne
11 – nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – dwutlenek siarki
13 – łubin
14 – mięczaki