STOŁÓWKA SZKOLNA

Podstawowe informacje

Jadłospis

„Proszę jeść, bo wystygnie…”

 

Pani Basia – Kucharka

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 27.11 – 01.12
zupa kapuśniak (9), pierogi z serem i polewą owocową, kompot; podwieczorek dla grupy”0″: pieczywo chrupkie zupa grochowa z kaszą (9), ziemniaki, filet panierowany z kurczaka (1, 3), surówka z buraków, sok; podwieczorek dla grupy „0”: deser jogurtowy (1, 3, 7) zupa barszcz czerwony (7, 9), kopytka, gulasz z wołowiny, surówka z kiszonej kapusty, kompot; podwieczorek dla grupy”0″: wafle ryżowe zupa neapolitańska (7, 9), kasza jęczmienna, klopsiki w sosie pieczarkowym (1, 3), brokuły gotowane, kompot; podwieczorek dla grupy „0”: baton z ziarnami zupa ryżanka (9), ziemniaki, filet z łososia pieczony w ziołach (4), surówka z czerwonej kapusty, woda z cytryną i miodem; podwieczorek dla grupy „0”: ciastko owsiane (1)

Tydzień II

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 04.12 – 08.12
zupa z soczewicy (9), makaron z serem i truskawkami (1, 3, 7), kompot; podwieczorek dla grupy „0”: cripsy jabłkowe zupa ogórkowa z ryżem (7, 9), ziemniaki, kotlet pożarski (1, 3), marchewka zasmażana (1, 7), kompot; podwieczorek dla grupy „0”: wafle ryżowe  zupa barszcz ukraiński (7, 9), kasza gryczana, bitki w sosie (1), surówka z pora, sok; podwieczorek dla grupy „0”: pieczywo chrupkie zupa żurek (7, 9), spaghetti z sosem mięsnym (1, 3), surówka z białej rzodkwi, kompot; podwieczorek dla grupy „0”: żurawina suszona zupa zacierkowa (7, 9), ziemniaki, ryba pieczona w chrupiącej panierce, surówka wielowarzywna (4), woda z cytryną i miodem; podwieczorek dla grupy „0”: deser jogurtowy (7)

Tydzień III

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 11.12 – 15.12
zupa grochowa (7, 9), kluski leniwe z masełkiem (1, 3, 7), surówka z marchewki i jabłka (7), kompot; podwieczorek dla grupy „0”: drożdżówka z serem (1, 3, 7) zupa barszcz czerwony (7, 9), krokiety z kapustą i grzybami (1, 3), kompot; podwieczorek dla grupy „0”: baton z ziarnami (1) zupa kapuśniak (9), ryż na sypko, potrawka azjatycka (9), sok; podwieczorek dla grupy „0”: żurawina suszona  zupa pomidorowa z makaronem (7, 9), ziemniaki, pieczony udziec kurczaka z ziołami, surówka z kapusty pekińskiej, kompot; podwieczorek dla grupy „0”: deser jogurtowy (7) zupa kalafiorowa (7, 9), ziemniaki, filet z dorsza w panierce (1,3,4), surówka z buraków, woda z cytryną i miodem; podwieczorek dla grupy „0”: wafle ryżowe

Tydzień IV

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 18.12 – 22.12
zupa krupnik (9), naleśniki z serem i owocami w kisielu (1, 3, 7), kompot; podwieczorek dla grupy „0”: pieczywo chrupkie (1) zupa jarzynowa (7, 9), kasza bulgur, pulpet w sosie pomidorowym (1, 3) surówka wielowarzywna, sok; podwieczorek dla grupy „0”: baton z ziarnami (1) zupa ryżanka (9), ziemniaki, kotlet schabowy (1, 3), kapusta z pomidorami, kompot; podwieczorek dla grupy „0”: wafle ryżowe zupa barszcz czerwony (7, 9), pierogi z kapustą i grzybami (1, 3), surówka z ogórków kiszonych z papryką, kompot; podwieczorek dla grupy „0”: deser jogurtowy (7) zupa pomidorowa z makaronem (7, 9), ziemniaki, pieczony filet z łososia z ziołami (1, 3), surówka z pora, woda z cytryną; podwieczorek dla grupy „0”: żurawina suszona

GRAMATURA:
zupa 250-400ml
ziemniaki 150-210g
kasze, ryż, makaron 0,40-150g
kluski śląskie, kopytka 0,80-180g
naleśniki, krokiety, pierogi 200-400g
mięso soute 0,60-100g
kotlety mielone 0,60-110g
surówki 0,90-150g
jarzyny 100-150g
napoje 200-250ml

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – zboża zawierające gluten
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy
9 – seler i produkty pochodne
10 – gorczyca i produkty pochodne
11 – nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – dwutlenek siarki
13 – łubin
14 – mięczaki

opłaty, dane do przelewu

Zgodnie z rozporządzeniem prezydenta miasta nr 2312/2012 z dnia 11 kwietnia 2012 rodzice wnoszą opłatę za żywienie „z góry” w okresach miesięcznych do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, w którym następuje korzystanie z posiłków, wyjątek stanowią miesiące styczeń i wrzesień, gdzie opłaty wnoszone są do 5 dnia miesiąca.

e-mail: obiady267@wp.pl

 

 

 

 

 

 

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ SP 267

 

opłaty za obiady

 

 

Ceny obiadów nie ulegają zmianie.

Koszt posiłków w abonamencie wyliczamy na podstawie wzoru:
4,50 zł cena jednego obiadu x ilość dni w miesiącu.

Koszt miesięczny obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2017/2018:
wrzesień – 81,00 zł
październik – 99,00 zł
listopad – 94,50 zł
grudzień – 72,00 zł

Wpłaty należy dokonać przelewem na konto bankowe:
36 1030 1508 0000 0005 5098 4059
odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 267, ul. Braci Załuskich 1, 01-773 Warszawa
tytułem: opłata za wyżywienie – imię i nazwisko dziecka (nie rodzica), klasa do której uczęszcza (obecnie).
Za każdy miesiąc wpłacamy odrębnie, nie zaokrąglamy kwot.

UWAGA! Każdą nieobecność lub rezygnację korzystania z posiłków należy niezwłocznie zgłosić telefonicznie (22 663-48-49 wew. 14) lub e-mailowo: obiady267@wp.pl w dniu poprzedzającym nieobecność lub do godz. 9.00 w dniu, w którym dziecko będzie nieobecne w celu należytego rozliczenia.

karta zgłoszeniaKARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA DO KORZYSTANIA Z POSIŁKÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

godlologo singlebip_logo_pomn1_grad

Adres

Szkoła Podstawowa nr 267 im. Juliusza Słowackiego w Warszawie,
ul. Braci Załuskich 1 , 01-773 Warszawa