STOŁÓWKA SZKOLNA

Podstawowe informacje

Opłaty, dane do przelewu

Opłat należy dokonać z góry do 28 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc,

w którym następuje korzystanie z posiłków, wyjątek stanowią wrzesień
i styczeń, gdzie opłaty wnoszone są do 5 dnia miesiąca. W grudniu nie płacimy za styczeń.

Rozliczenia za odwołane posiłki dokonujemy przy płatności na następny miesiąc.

Stołówka szkolna funkcjonuje na podstawie regulaminu, który znajduje się na stronie internetowej szkoły (http://sp267.waw.pl/stolowka/) i tablicy ogłoszeń w stołówce szkolnej, sporządzonego w/g wydanego zarządzenia:

ZARZĄDZENIE NR 1302/2017 PREZYDENTA MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY
z dnia 3 sierpnia 2017 roku w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki.

e-mail: obiady267@wp.pl

Bez tytułue-mail: obiady267@wp.pl 

 

 

 

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Ceny obiadów nie ulegają zmianie

 

 

 

 

 

 

Koszt posiłków w abonamencie wyliczamy na podstawie wzoru:
4,50 zł cena jednego obiadu x ilość dni w miesiącu

7,00 zł cena jednego śniadania i jednego obiadu x ilość dni w miesiącu – dla grupy „0”

 

Obiady wydajemy od 6 września.

 

WNIOSEK O ZWROT NALEŻNOŚCI ZA NIEWYKORZYSTANE OBIADY

 

Koszt miesięczny obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2021/2022 dla klas I-VIII

wrzesień: 85,50 zł

październik: 94,50 zł

listopad: 85,50 zł

grudzień: 72,00 zł

 

Koszt miesięczny śniadań i obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2021/2022 dla grupy „0”

wrzesień: 133 zł

październik: 147 zł

listopad: 133 zł

grudzień: 112 zł

 

Wpłaty należy dokonać przelewem na konto bankowe:

36 1030 1508 0000 0005 5098 4059
odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 267, ul. Braci Załuskich 1, 01-773 Warszawa
tytułem: opłata za wyżywienie – imię i nazwisko dziecka (nie rodzica), klasa do której uczęszcza (obecnie).
Wpłat za posiłki rodzeństwa i za każdy miesiąc prosimy dokonywać odrębnie, nie zaokrąglamy kwot.

Informujemy, że po dokonaniu wpłaty dziecko otrzyma abonament obiadowy, na podstawie którego odbiera posiłek. Brak wpłaty w ustalonym terminie będziemy traktować jako rezygnację z obiadów, jednocześnie zaprzestajemy wydawanie posiłków dziecku.

 

UWAGA! Każdą nieobecność lub rezygnację korzystania z posiłków należy niezwłocznie zgłosić telefonicznie (22 663-48-49 wew. 14) lub e-mailowo: obiady267@wp.pl w dniu poprzedzającym nieobecność lub do godz. 9.00 w dniu, w którym dziecko będzie nieobecne w celu należytego rozliczenia.


 

KARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA DO KORZYSTANIA Z POSIŁKÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

Jadłospis

Tydzień I

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek   

jadłospis 

06. 09 – 10.09

 zupa z soczewicy z ziemniakami  (9), makaron z białym serem i truskawkami (1,3,7), kompot wieloowocowy zupa barszcz czerwony (7,9), ryż na sypko, gyros z piersi kurczaka, surówka wielowarzywna, kompot z wiśni zupa pieczarkowa z ziemniakami (,7,9), ziemniaki, kotlet mielony (1,3) mizeria, kompot z malin zupa żurek z ziemniakami (7,9), kasza pęczak, schab duszony w sosie, surówka z ogórków kiszonych, kompot z jeżyn zupa pomidorowa z makaronem (7,9), ziemniaki, filet z ryby pieczony z ziołami (1,3,4), surówka z białej kapusty (7), woda z cytryną i miodem

 

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień II

poniedziałek

wtorek  

 środa

czwartek

piątek

   jadłospis  

13.09-17.09

zupa fasolowa z ziemniakami (9), kluski leniwe z masełkiem (1,3,7), surówka z marchewki i jabłka z jogurtem i chrzanem (7), kompot wieloowocowy zupa kalafiorowa z ziemniakami (7,9), kasza bulgur, strogonow (1), sałatka z pomidorów, kompot z malin zupa grochowa z kaszą pęczak (9), ziemniaki, kotlet schabowy (1,3), buraczki zasmażane (7), kompot z wiśni zupa ogórkowa z ziemniakami (7,9), makaron spaghetti z sosem mięsnym (1,3), surówka z rzodkiewek (7), kompot wieloowocowy zupa zacierkowa z ziemniakami (1,3,9), ziemniaki, kotlet mielony z jajka (1,3), surówka z czerwonej kapusty (7), woda z cytryną i miodem

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

 

Tydzień III

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis

20.09-

24.09

 

 

 

 zupa kapuśniak z ziemniakami (9), knedle nadziewane śliwkami (1,3,7), polewa  jogurtowa (7), kompot z jeżyn zupa fasolowa z makaronem (9), ziemniaki, sznycel z piersi indyka (1,3), surówka z buraczków, kompot śliwkowy  zupa żurek z ziemniakami (7,9), kasza gryczana, gulasz, surówka z papryki z ogórków, kompot z malin zupa ogórkowa z ziemniakami (7,9), ryż na sypko, pulpet w sosie pomidorowym (1,3), brokuły gotowane, kompot z wiśni zupa pomidorowa z makaronem (7,9), ziemniaki, filet z ryby pieczony z ziołami (4), surówka z białej kapusty (7), woda z cytryną i miodem

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień IV

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis

27.09-

01.10

 

 zupa grochowa z ziemniakami (9), pierogi z serem (1,3,7), sałatka owocowa (1,3,7), kompot śliwkowy zupa krem z dyni (9), ziemniaki, udziec kurczaka pieczony z ziołami, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z malin zupa żurek z ziemniakami (7,9), kasza bulgur, klopskik w sosie pieczarkowym, surówka z selera (7,9), kompot wieloowocowy zupa kalafiorowa z ziemniakami (7,9), kluski śląskie, bitki w sosie (1,3), surówka z buraczków, kompot z truskawek zupa zacierkowa z ziemniakami (1,3,9), ziemniaki, ryba w sosie greckim (4,9), woda z cytryną i miodem

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień V

poniedziałek

wtorek 

środa 

czwartek 

piątek 

 jadłospis

 

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

 

 

GRAMATURA:

zupa 250-400ml

ziemniaki 150-210g
kasze, ryż, makaron 0,40-150g
kluski śląskie, kopytka 0,80-180g
naleśniki, krokiety, pierogi 200-400g
mięso soute 0,60-100g
kotlety mielone 0,60-110g
surówki 0,90-150g
jarzyny 100-150g
napoje 200-250ml

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – zboża zawierające gluten
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy
9 – seler i produkty pochodne
10 – gorczyca i produkty pochodne
11 – nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – dwutlenek siarki
13 – łubin
14 – mięczaki

godlologo singlebip_logo_pomn1_grad

Adres

Szkoła Podstawowa nr 267 im. Juliusza Słowackiego w Warszawie,
ul. Braci Załuskich 1 , 01-773 Warszawa