w którym następuje korzystanie z posiłków, wyjątek stanowią wrzesień
i styczeń, gdzie opłaty wnoszone są do 5 dnia miesiąca. W grudniu nie płacimy za styczeń.
Rozliczenia za odwołane posiłki dokonujemy przy płatności na następny miesiąc.
Stołówka szkolna funkcjonuje na podstawie regulaminu, który znajduje się na stronie internetowej szkoły (http://sp267.waw.pl/stolowka/) i tablicy ogłoszeń w stołówce szkolnej, sporządzonego w/g wydanego zarządzenia:
ZARZĄDZENIE NR 1302/2017 PREZYDENTA MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY
z dnia 3 sierpnia 2017 roku w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki.
e-mail: obiady267@wp.pl
Ceny obiadów nie ulegają zmianie
Koszt posiłków w abonamencie wyliczamy na podstawie wzoru:
4,50 zł cena jednego obiadu x ilość dni w miesiącu
7,00 zł cena jednego śniadania i jednego obiadu x ilość dni w miesiącu – dla grupy „0”
Informujemy że od dnia 1 marca 2022r. uruchamiamy elektroniczny system ewidencji obiadów. Każdy uczeń korzystający z obiadów otrzyma spersonalizowaną kartę magnetyczną do odbioru posiłków.
W przypadku zgubienia karty, należy zgłosić ten fakt do intendenta, zostanie wydany duplikat, za który płaci rodzic. Koszt wyrobienia nowej karty wynosi 20 zł.
Opłaty dokonujemy na konto Rady Rodziców 89 1240 6061 1111 0000 4739 3745 z dopiskiem „opłata za duplikat karty”.
WNIOSEK O ZWROT NALEŻNOŚCI ZA NIEWYKORZYSTANE OBIADY
UWAGA! Wniosek o zwrot należności za niewykorzystane obiady wypełniamy tylko w przypadku całkowitej rezygnacji z obiadów.
Koszt miesięczny obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2021/2022 dla klas I-VIII
styczeń: 67,50 zł
luty: 49,50 zł
marzec: 103,50 zł
kwiecień: 76,50 zł
maj: 90,00 zł
czerwiec: 67,50 zł
Koszt miesięczny śniadań i obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2021/2022 dla grupy „0”
styczeń: 133 zł
luty: 140 zł
marzec: 161,00 zł
kwiecień: 119,00 zł
maj: 140,00 zł
czerwiec: 140,00 zł
36 1030 1508 0000 0005 5098 4059
odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 267, ul. Braci Załuskich 1, 01-773 Warszawa
tytułem: opłata za wyżywienie – imię i nazwisko dziecka (nie rodzica), klasa do której uczęszcza (obecnie).
Wpłat za posiłki rodzeństwa i za każdy miesiąc prosimy dokonywać odrębnie, nie zaokrąglamy kwot.
UWAGA! Każdą nieobecność lub rezygnację korzystania z posiłków należy niezwłocznie zgłosić telefonicznie (22 663-48-49 wew. 14) lub e-mailowo: obiady267@wp.pl w dniu poprzedzającym nieobecność lub do godz. 9.00 w dniu, w którym dziecko będzie nieobecne w celu należytego rozliczenia.
Tydzień I
→ |
poniedziałek |
wtorek |
środa |
czwartek |
piątek |
jadłospis04.05 – 06.05 |
zupa grochowa (9), kluski leniwe z masełkiem, sałatka owocowa, kompot z malin | zupa pieczarkowa (7,9), kasza gryczana, gulasz z drobiu, surówka z ogórków i rzodkiewki z jogurtem greckim (7), kompot śliwkowy | zupa zacierkowa, ziemniaki, kotlet mielony z ryby (1,3,4), surówka wielowarzywna(3), woda z cytryną i miodem |
Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.
Tydzień II
poniedziałek |
wtorek |
środa |
czwartek |
piątek |
|
jadłospis09.05 –13.05 |
zupa żurek z białą kiełbasą i jajkiem (3,7,9), ryż z jabłkiem duszonym i jogurtem naturalnym (7), kompot z czarnej porzeczki | zupa grochowa z kaszą (9), ziemniaki, udziec kurczaka pieczony z ziołami, mizeria (7), sok owocowy | zupa ogórkowa (7,9),makaron spaghetti z sosem mięsnym i serem żółtym (1,3), rzodkiewki, kompot z malin | zupa jarzynowa (7,9), kasza bulgur, schab pieczony w sosie, surówka z buraków, kompot śliwkowy | zupa pomidorowa z ryżem (9), ziemniaki, kotlet mielony z jajka (1,3,4), surówka z kiszonej kapusty, woda z cytryną i miodem |
Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.
Tydzień III
→ |
poniedziałek |
wtorek |
środa |
czwartek |
piątek |
jadłospis16.05 - 20.05
|
zupa kapuśniak (9), makaron z serem białym i polewą z truskawek (1,3,7), kompot z wiśni | zupa pieczarkowa (1,7,9), ziemniaki, filet w panierce z piersi kurczaka (1,3), fasolka szparagowa (7), sok owocowy | zupa barszcz czerwony (7,9), kasza gryczana, gulasz z wieprzowiny, sałatka wiosenna, kompot z malin | zupa fasolowa (9), ryż na sypko, pulpet w sosie pomidorowym, mizeria (7), kompot z czarnej porzeczki | zupa ogórkowa (9), pierogi ruskie (1,3,7), surówka z buraków, woda z cytrynem i miodem |
Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.
Tydzień IV
→ |
poniedziałek |
wtorek |
środa |
czwartek |
piątek |
jadłospis23.05 - 27.05
|
zupa z soczewicy, naleśniki z serem i polewą z owoców (1,3,7), kompot z czarnej porzeczki | zupa ogórkowa, ziemniaki, kotlet mielony, marchewka zasmażana (7), sok owocowy | zupa żurek, kasza bulgur, strogonow, sałatka wiosenna, kompot z malin | zupa jarzynowa, pierogi z mięsem, surówka z pora, kompot śliwkowy | zupa pomidorowa, ziemniaki, filet z ryby w panierce, surówka z białej kapusty, woda z cytryną i miodem |
Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.
Tydzień V
→ |
poniedziałek |
wtorek |
środa |
czwartek |
piątek |
jadłospis |
Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.
GRAMATURA:
zupa 250-400ml
ziemniaki 150-210g
kasze, ryż, makaron 0,40-150g
kluski śląskie, kopytka 0,80-180g
naleśniki, krokiety, pierogi 200-400g
mięso soute 0,60-100g
kotlety mielone 0,60-110g
surówki 0,90-150g
jarzyny 100-150g
napoje 200-250ml
OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – zboża zawierające gluten
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy
9 – seler i produkty pochodne
10 – gorczyca i produkty pochodne
11 – nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – dwutlenek siarki
13 – łubin
14 – mięczaki