STOŁÓWKA SZKOLNA

Podstawowe informacje

„Proszę jeść, bo wystygnie…”

 

Pani Basia – Kucharka

Opłaty, dane do przelewu

Zgodnie z rozporządzeniem prezydenta miasta nr 2312/2012 z dnia 11 kwietnia 2012 rodzice wnoszą opłatę za żywienie „z góry” w okresach miesięcznych do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, w którym następuje korzystanie z posiłków, wyjątek stanowią miesiące styczeń i wrzesień, gdzie opłaty wnoszone są do 5 dnia miesiąca.

e-mail: obiady267@wp.pl

 

 

 

 

 

 

 

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ SP 267

 

opłaty za obiady

 

 

Ceny obiadów nie ulegają zmianie.

Koszt posiłków w abonamencie wyliczamy na podstawie wzoru:
4,50 zł cena jednego obiadu x ilość dni w miesiącu.

Koszt miesięczny obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2018/2019:
styczeń – 76,50 zł
luty – 63,00 zł
marzec – 94,50 zł
kwiecień – 58,50 zł
maj – 90,00 zł
czerwiec – 54,00 zł

Wpłaty należy dokonać przelewem na konto bankowe:

36 1030 1508 0000 0005 5098 4059
odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 267, ul. Braci Załuskich 1, 01-773 Warszawa
tytułem: opłata za wyżywienie – imię i nazwisko dziecka (nie rodzica), klasa do której uczęszcza (obecnie).
Za każdy miesiąc wpłacamy odrębnie, nie zaokrąglamy kwot.

UWAGA! Każdą nieobecność lub rezygnację korzystania z posiłków należy niezwłocznie zgłosić telefonicznie (22 663-48-49 wew. 14) lub e-mailowo: obiady267@wp.pl w dniu poprzedzającym nieobecność lub do godz. 9.00 w dniu, w którym dziecko będzie nieobecne w celu należytego rozliczenia.

karta zgłoszenia

KARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA DO KORZYSTANIA Z POSIŁKÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

Jadłospis

Tydzień I

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis
06 – 10 maja 2019
 zupa kapuśniak, makaron z serem i polewą truskawkową, kompot, orzeszki ziemne  zupa żurek, ziemniaki, kotlet mielony,fasolka szparagowa, kompot  zupa jarzynowa, spaghetti z sosem mięsnym i żółtym serem, kompot, zupa grochowa, kasza jęczmienna, bitki w jarzynach, gotowana mieszanka warzywna, kompot zupa zacierkowa, ziemniaki, ryba panierowana, surówka z białej kapusty, woda z cytryną i miodem

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień II

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 
13-17
maja 2019
 zupa z soczewicy, kluski leniwe z masełkiem, surówka z marchewki i jabłka z chrzanem, kompot, wafle ryżowe zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet pożarski, gotowana mieszanka warzywna, kompot zupa ogórkowa, kasza bulgur, schab pieczony w sosie, surówka z buraków, sok ze świerzych owoców  zupa barszcz ukraiński, kopytka, gulasz, sałata lodowa z sosem vinegret, kompot zupa pieczarkowa, ziemniaki, kotlet z jajka, surówka z pora, woda z cytryną, baton z ziarnami

 

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

Tydzień III

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 
20 -24 maja 2019
 zupa fasolowa, naleśniki z serem i polewą owocową, kompot  zupa kalafiorowa, kasza gryczana, pulpecik z indyka w sosie pomidorowym, surówka z ogórków kiszonych z rzodkiewką i sałatą, sok owowowy  rosół z makaronem, ziemniaki, udko pieczone, brokuły gotowane z masełkiem, kompot  zupa krupnik, makaron spaghetti z sosem mięsnym i serem żółtym, kompot zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony z ryby, sałatka wiosenna, woda z cytryną i miodem

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

Tydzień IV

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 
27 -31
maja 2019
 zupa z soczewicy, pierogi z serem i polewą jogurtową, kompot z owoców  zupa ogórkowa, ziemniaki, kotlet schabowy, gotowane marchewki mini, kompot  zupa żurek, kasza bulgur, pulpeciki w sosie pomidorowym, surówka z pora, sok owocowy  zupa pieczarkowa, ryż, pierś z kurczaka duszona w warzywach, mizeria, kompot  zupa zacierkowa, ziemniaki, kotlet z jajka, surówka z kiszonej kapusty, woda z cytryną i miodem, baton z ziarnami

Intendent zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w jadłospisie.

 

 

 

GRAMATURA:

zupa 250-400ml
ziemniaki 150-210g
kasze, ryż, makaron 0,40-150g
kluski śląskie, kopytka 0,80-180g
naleśniki, krokiety, pierogi 200-400g
mięso soute 0,60-100g
kotlety mielone 0,60-110g
surówki 0,90-150g
jarzyny 100-150g
napoje 200-250ml

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – zboża zawierające gluten
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy
9 – seler i produkty pochodne
10 – gorczyca i produkty pochodne
11 – nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – dwutlenek siarki
13 – łubin
14 – mięczaki

godlologo singlebip_logo_pomn1_grad

Adres

Szkoła Podstawowa nr 267 im. Juliusza Słowackiego w Warszawie,
ul. Braci Załuskich 1 , 01-773 Warszawa