STOŁÓWKA SZKOLNA

Podstawowe informacje

Jadłospis

„Proszę jeść, bo wystygnie…”

 

Pani Basia – Kucharka

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 02.10 – 06.10
zupa z soczewicy, pierogi z serem i polewą z owoców w kisielu, kompot wieloowocowy, jabłko

Podwieczorek dla grupy „0”: pieczywo chrupkie

 żurek, kasza gryczana, klopsiki w sosie pieczarkowym, surówka z czerwonej kapusty, sok owocowy

Podwieczorek dla grupy „0”: deser waniliowy

 zupa neapolitańska, ziemniaki, filet z dorsza panierowany, brokuły, woda z cytryną i miodem

Podwieczorek dla grupy „0”: drożdżówka z serem

zupa ogórkowa, makaron spaghetti z sosem mięsnym i żółtym serem, kompot wieloowocowy

Podwieczorek dla grupy „0”: baton z ziarnami

 barszcz czerwony, krokiety z kapustą i pieczarkami, woda z cytryną i miodem

Podwieczorek dla grupy „0”: jogurt owocowy

Tydzień II

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 09.10 – 13.10
zupa brokułowa, kluski leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot z owoców mieszanych

Podwieczorek dla grupy „0”: wafle ryżowe

 zupa kapuśniak, kasza bulgur, bitki w sosie, surówka z pora, sok owocowy

Podwieczorek dla grupy „0”: baton z ziarnami

 zupa grochowa z kaszą, ziemniaki, kotlet pożarski, buraki zasmażane, woda z cytryną i miodem, banan

Podwieczorek dla grupy „0”: pieczywo chrupkie

zupa jarzynowa, pierogi z mięsem, surówka z czerwonej kapusty, kompot z owoców mieszanych

Podwieczorek dla grupy „0”: drożdżówka z serem

 zupa ryżanka, ziemniaki, ryba w sosie greckim, woda z cytryną i miodem, jabłko

Podwieczorek dla grupy „0”: ciastko owsiane

Tydzień III

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 16.10 – 20.10
barszcz czerwony, naleśniki z serem, jabłkiem duszonym i polewą jogurtową, kompot

Podwieczorek dla grupy „0”: baton z ziarnami

 zupa z soczewicy, kasza bulgur, schab pieczony w sosie, surówka z rzodkwi z marchewką i jogurtem naturalnym, kompot

Podwieczorek dla grupy „0”: chrupki kukurydziane

 zupa neapolitańska, ziemniaki, udko pieczone, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy

Podwieczorek dla grupy „0”: wafle ryżowe

zupa ogórkowa, pierogi ruskie, surówka z buraków, sok

Podwieczorek dla grupy „0”: jogurt owocowy

 zupa kapuśniak, ryż na sypko, filet z łososia pieczony z ziołami, surówka z ogórków kiszonych, woda z cytryną i miodem, jabłko

Podwieczorek dla grupy „0”: pieczywo chrupkie

Tydzień IV

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

jadłospis 23.10 – 27.10
zupa fasolowa, makaron z serem i truskawkami, kompot

Podwieczorek dla grupy „0”: chrupki kukurydziane

 zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, fasolka szparagowa, sok jabłko-malina, śliwka

Podwieczorek dla grupy „0”: jogurt owocowy

 barszcz czerwony, kopytka, gulasz, surówka z selera, sok jabłkowo-pomarańczowy, jabłko

Podwieczorek dla grupy „0”: baton z ziarnami

zupa jarzynowa, kasza gryczana, bitki w sosie, surówka z kiszonej kapusty, kompot z owoców mieszanych, banan

Podwieczorek dla grupy „0”: drożdżówka z serem

 zupa pieczarkowa, ziemniaki, kotlet z jajka, surówka z białej rzodkwi, woda z cytryną i miodem, brzoskwinie

Podwieczorek dla grupy „0”: wafle ryżowe

GRAMATURA:
zupa 250-400ml
ziemniaki 150-210g
kasze, ryż, makaron 0,40-150g
kluski śląskie, kopytka 0,80-180g
naleśniki, krokiety, pierogi 200-400g
mięso soute 0,60-100g
kotlety mielone 0,60-110g
surówki 0,90-150g
jarzyny 100-150g
napoje 200-250ml

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – zboża zawierające gluten
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy
9 – seler i produkty pochodne
10 – gorczyca i produkty pochodne
11 – nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – dwutlenek siarki
13 – łubin
14 – mięczaki

opłaty, dane do przelewu

Zgodnie z rozporządzeniem prezydenta miasta nr 2312/2012 z dnia 11 kwietnia 2012 rodzice wnoszą opłatę za żywienie „z góry” w okresach miesięcznych do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, w którym następuje korzystanie z posiłków, wyjątek stanowią miesiące styczeń i wrzesień, gdzie opłaty wnoszone są do 5 dnia miesiąca.

e-mail: obiady267@wp.pl

 

 

 

 

 

 

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ SP 267

 

opłaty za obiady

 

 

Ceny obiadów nie ulegają zmianie.

Koszt posiłków w abonamencie wyliczamy na podstawie wzoru:
4,50 zł cena jednego obiadu x ilość dni w miesiącu.

Koszt miesięczny obiadów w abonamencie w roku szkolnym 2017/2018:
wrzesień – 81,00 zł
październik – 99,00 zł
listopad – 94,50 zł
grudzień – 72,00 zł

Wpłaty należy dokonać przelewem na konto bankowe:
36 1030 1508 0000 0005 5098 4059
odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 267, ul. Braci Załuskich 1, 01-773 Warszawa
tytułem: opłata za wyżywienie – imię i nazwisko dziecka (nie rodzica), klasa do której uczęszcza (obecnie).
Za każdy miesiąc wpłacamy odrębnie, nie zaokrąglamy kwot.

UWAGA! Każdą nieobecność lub rezygnację korzystania z posiłków należy niezwłocznie zgłosić telefonicznie (22 663-48-49 wew. 14) lub e-mailowo: obiady267@wp.pl w dniu poprzedzającym nieobecność lub do godz. 9.00 w dniu, w którym dziecko będzie nieobecne w celu należytego rozliczenia.

karta zgłoszeniaKARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA DO KORZYSTANIA Z POSIŁKÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

godlologo singlebip_logo_pomn1_grad

Adres

Szkoła Podstawowa nr 267 im. Juliusza Słowackiego w Warszawie,
ul. Braci Załuskich 1 , 01-773 Warszawa