Dnia 9 listopada uczniowie klas I-III obchodzili Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
Z tej okazji, dzieci przyniosły na drugie śniadanie przepyszne warzywne i owocowe sałatki, kanapki z warzywną pastą oraz inne smakołyki. Wrzystkie potrawy sporządzone były według najnowszej piramidy zdrowego żywienia. Na koniec młodzi kucharze wymienili się swoimi przepisami, a trzy najciekawsze potrawy zostały nagrodzone.
Drodzy Uczniowie oraz Nauczyciele!
Pamiętajcie, aby taki dzień zdrowego żywienia obchodzić jak najczęściej, nie tylko raz w roku.
Jedzcie jak najwięcej warzyw i owoców, to naturalne witaminy. A jak na dworze pada deszcz, nie siadajcie przed komputerem. Ubierzcie się odpowiednio i idźcie na spacer
Strona www.sp267.waw.pl wykorzystuje pliki cookies. Jeśli kontynuujesz przeglądanie naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki, przyjmujemy, że wyrażasz zgodę na użycie tych plików. Jednak zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Zamknij